USA, kaffe och det glada 50-talet! Retroinspirerad heminredning.

magasin11

Magasin 11

Magasin 11 är en trevlig retroinspirerad inredningsbutik som framför allt riktar sig til dig som älskar kaffe, USA och det glada 50-talet.


Magasin 11 är en inredningsbutik som säljer sina retroinspirerad produkter både på nätet och i sin fysiska butik i Göteborg. Butiken startades år 2000 med måttot att erbjuda presenter och inredning man blir glad av.

Magasin 11 har delat upp sitt sortiment i avdelningarna Smått & gott, kökstillbehör, espresso, belysning, inredning och diner möbler.

Smått & Gott innehåller allt från askkoppar, alarmklockor, miniatyrbilar från 50-talet, retrogodis och andra kitschiga prylar. Bland köksstillbehören hittar du allt från riktigt rejäla retroinspirerade kyl- och frysskåp, klassiska brödboxar, burkar och servettställ till glasunderlägg med gamla motiv. Inredningsavdelningen innehåller bland annat produkter inspirerade från 50-talets amerika, kitschiga flamingos och kalenderklockor från Karlsson.

Värt att nämna lite extra är den välsorterade espressoavdelningen där det finns ett bra utbud av manuella espressomaskiner och ett brett sortiment av kaffe och espressotillbehör. Belysningsavdelningen är även den värd att nämna lite extra. Här finns bland annat alla Selettis Monkey Lamps, cirkuslampor och neonskyltar. Sist men inte minst vill vi nämna möbelavdelningen ett måste att kolla in för alla som vill inreda sin egen retroinspirerade amerikanska diner.

Besök Magasin 11
Magasin 11 hittas i Inredning, Köksprylar, Lampor & Belysning, Möbler och är taggad med , , ,

Erbjudanden från deeloo.se

 • Allt om Trädgård + Sekatör & Sax

  Nu får du sex nummer av tidningen Allt om Trädgård, en sekatör från Nelson Garden och en multisax från Karlstad ...

 • Allt i Hemmet + Ljusstakar

  Tycker du om att pyssla hemma? Just nu får du fem nummer av tidningen Allt i Hemmet, två skruvade ljus samt två ljusstakar för ...

 • Testa OBH Nordica Dammsugare

  Sökes! Testpersoner till OBH Nordicas nya dammsugare. Det finns flera spännande nya modeller att välja mellan. Klicka på ...

 • Sköna Hem + Vitvinsglas

  Just nu får du sex nummer av Sköna Hem samt fyra vitvinsglas från iittala för endast 299 kr + frakt. Tidningen Sköna Hem ...

Handla möbler och inredning på nätet

Att köpa möbler och heminredning på nätet i stället för i en fysisk butik har blivit allt vanligare. Utbudet är i regel större och priserna allt som oftast lägre. Det finns dock vissa saker man bör tänka på för att minska risken att man blir missnöjd och behöver krångla med returer och återköp. Här kommer några tips att tänka på innan du handlar.

Har butiken en "Om Oss" sida

Den kan vara bra att läsa igenom. Här kan man få en uppfattning om butiken är seriös eller inte. Har butiken ett Svenskt organisationsnummer är det ett positivt tecken. Med hjälp av organisationsnumret kan man enkelt få mer information om företagets ekonomiska situation på sidor som exempelvis Alla Bolag.

Kontaktuppgifter

Kolla så att det finns det kontaktuppgifter som telefonnummer och adress till företaget. Finns det bara en e-postadress eller ett webbsideformulär att fylla i för att kontakta dem bör man bli lite misstänksam.

Läs köpvillkoren

Här bör du kolla upp vad som gäller vid eventuell retur eller ett byte. Enligt distanshandelslagen har privatpersoner alltid rätt att returnera varor som beställts via nätet eller postorder. Sättet retur och återköp genomförs på kan dock skilja sig från butik till butik.

Fraktkostnaden

Fraktkostnaden kan variera mycket mellan olika butiker. Ofta tar butiken ut en fast fraktkostnad per beställning, men så är inte alltid fallet. Om handlaren tar ut en rörlig fraktkostnad beroende på paketets vikt eller liknande kan det bli avsevärt mycket dyrare än man tänkt sig - speciellt om man handlar möbler som kan vara både tunga och skrymmande.

Det har blivit allt vanligare att butiker bjuder på fraktkostnaden om man handlar över ett visst belopp. Det kan vara värt att kolla upp i den butik du funderar på att shoppa i.

Läs produktbeskrivningen

Var noga ned att läsa produktens beskrivning. Här kan det finnas en hel del information som är avgörande för att det ska bli rätt och riktigt när du beställer.

Måtten kan vara av stor betydelse - får soffan plats där du har tänkt dig den. Passar madrasserna din säng. Får skrivbordet plats under trappen... Ja du förstår principen.

Materialet och hur det ska underhållas kan vara av största vikt. Likaså kan det vara svårt att se på en bild huruvida vissa detaljer är av plast eller metall, om det är äkta eller fejkskinn och så vidare. Materialen en möbel och i alla fall lite dyrare heminredningsprodukter är tillverkade av ska nämnas i beskrivningen - Står det inte där bör du kontakta butikens kundtjänst för att få den informationen.

Kolla på bilderna

Ju fler bilder desto bättre. Har butiken lagt ut fler bilder på produkten från olika vinklar och i olika miljöer. Kolla noga på dem alla, du kan upptäcka detaljer som du inte uppmärksammat tidigare - på gott och ont. Det kan vara avgörande för om du beslutar dig för att genomföra ditt köp eller inte.

Färger

Kom ihåg att färger på din datorskärm eller telefon inte alltid överensstämmer med färger i verkligheten.

Dina rättigheter

Även om du följt råden här ovan, så kan det gå fel och du blir missnöjd med ditt köp. Skulle butiken motsätta sig din retur, så påminner vi dig om distanshandelslagen som vi nämnt tidigare. Enligt denna så har alla privatpersoner rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar.