Blommor, växter, lökar, knölar och fröer!

Cramers Blommor

Cramers Blommor erbjuder ett stort sortiment av växter och fröer. Här finns även redskapen och tillbehören du behöver för att odla och plantera.

Vilka är Cramers Blommor?

Cramers Blommor är ett familjeföretag som grundades 1959. Med sitt garden center i Hillared, beläget 2 mil söder om Borås, erbjuder de ett brett sortiment av växter, tillbehör och inredning för både hem och trädgård. Med deras öppethållande året runt kan du alltid hitta det du söker hos Cramers Blommor, antingen i deras fysiska butik eller genom deras webbshop.

Varför ska du handla från Cramers Blommor?

Det finns flera anledningar till varför du bör överväga att köpa dina trädgårdsväxter från Cramers. För det första har de ett imponerande utbud av produkter, vilket innebär att du kan hitta allt du behöver på en och samma plats. Deras erfarenhet och kunskap inom trädgårdsbranschen gör dem till pålitliga experter som kan erbjuda råd och vägledning för att hjälpa dig att lyckas med din trädgård.

De satsar även på kvalitet och hållbarhet. Genom att erbjuda ekologiska alternativ och ett noggrant utvalt sortiment av varumärken, kan du vara säker på att du får produkter av högsta kvalitet som är bra för både dig och miljön.

Trädgårdsväxter

Blommor

I denna kategori hittar du ett brett utbud av blommor för alla typer av trädgårdar och växtmiljöer. Här finns allt från vackra perenner till färgglada sommarblommor.

Buskar och träd

För att ge din trädgård struktur och höjd kan du välja bland ett stort urval av buskar och träd. Här finner du allt från små prydnadsbuskar till ståtliga träd.

Krukväxter

För att skapa en grön oas inomhus kan du utforska Cramers Blommors sortiment av krukväxter. Här finns allt från lättskötta gröna växter till färgglada blommande exemplar.

Perenner

Perenner är växter som kommer tillbaka år efter år och är perfekta för att skapa en långsiktigt vacker trädgård. Cramers Blommor erbjuder ett brett urval av perenner för olika växtmiljöer och smaker.

Kryddväxter

För den som älskar att laga mat och odla sina egna kryddor har Cramers Blommor ett utbud av kryddväxter att välja bland. Här finner du allt från klassiska örter till mer ovanliga kryddväxter.

Trädgårdsprodukter

Jord och gödsel

För att ge dina växter bästa möjliga förutsättningar behöver du rätt jord och gödsel. Cramers Blommor erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa jordblandningar och gödselprodukter.

Trädgårdsredskap

För att underlätta arbetet i trädgården behöver du rätt verktyg. Cramers Blommor har allt från spadar och räfsor till trädgårdssaxar och vattenspridare.

Växtskydd

För att skydda dina växter mot skadedjur och sjukdomar erbjuder Cramers Blommor ett utbud av växtskyddsprodukter. Här finner du allt från naturliga bekämpningsmedel till fällor och skyddsnät.

Trädgårdsdekoration

För att ge din trädgård en personlig touch kan du utforska Cramers Blommors utbud av trädgårdsdekorationer. Här finner du allt från trädgårdsbelysning till vackra dekorativa objekt.

Fröer

Blomfröer

För den som vill odla sina egna blommor från grunden erbjuder Cramers Blommor ett brett sortiment av blomfröer. Här finner du allt från ettåriga blommor till perenna favoriter.

Grönsaksfröer

Att odla sina egna grönsaker är både ekonomiskt och hälsosamt. Cramers Blommor har ett stort utbud av grönsaksfröer, inklusive allt från tomater och sallad till morötter och ärtor.

Örtfröer

För den som vill ha färska örter till matlagningen erbjuder Cramers Blommor ett utbud av örtfröer. Här finner du allt från basilika och timjan till koriander och dill.

Besök Cramers Blommor
Cramers Blommor hittas i Utemöbler & Trädgård och är taggad med ,

Handla möbler och inredning på nätet

Att köpa möbler och heminredning på nätet i stället för i en fysisk butik har blivit allt vanligare. Utbudet är i regel större och priserna allt som oftast lägre. Det finns dock vissa saker man bör tänka på för att minska risken att man blir missnöjd och behöver krångla med returer och återköp. Här kommer några tips att tänka på innan du handlar.

Har butiken en "Om Oss" sida

Den kan vara bra att läsa igenom. Här kan man få en uppfattning om butiken är seriös eller inte. Har butiken ett Svenskt organisationsnummer är det ett positivt tecken. Med hjälp av organisationsnumret kan man enkelt få mer information om företagets ekonomiska situation på sidor som exempelvis Alla Bolag.

Kontaktuppgifter

Kolla så att det finns det kontaktuppgifter som telefonnummer och adress till företaget. Finns det bara en e-postadress eller ett webbsideformulär att fylla i för att kontakta dem bör man bli lite misstänksam.

Läs köpvillkoren

Här bör du kolla upp vad som gäller vid eventuell retur eller ett byte. Enligt distanshandelslagen har privatpersoner alltid rätt att returnera varor som beställts via nätet eller postorder. Sättet retur och återköp genomförs på kan dock skilja sig från butik till butik.

Fraktkostnaden

Fraktkostnaden kan variera mycket mellan olika butiker. Ofta tar butiken ut en fast fraktkostnad per beställning, men så är inte alltid fallet. Om handlaren tar ut en rörlig fraktkostnad beroende på paketets vikt eller liknande kan det bli avsevärt mycket dyrare än man tänkt sig - speciellt om man handlar möbler som kan vara både tunga och skrymmande.

Det har blivit allt vanligare att butiker bjuder på fraktkostnaden om man handlar över ett visst belopp. Det kan vara värt att kolla upp i den butik du funderar på att shoppa i.

Läs produktbeskrivningen

Var noga ned att läsa produktens beskrivning. Här kan det finnas en hel del information som är avgörande för att det ska bli rätt och riktigt när du beställer.

Måtten kan vara av stor betydelse - får soffan plats där du har tänkt dig den. Passar madrasserna din säng. Får skrivbordet plats under trappen... Ja du förstår principen.

Materialet och hur det ska underhållas kan vara av största vikt. Likaså kan det vara svårt att se på en bild huruvida vissa detaljer är av plast eller metall, om det är äkta eller fejkskinn och så vidare. Materialen en möbel och i alla fall lite dyrare heminredningsprodukter är tillverkade av ska nämnas i beskrivningen - Står det inte där bör du kontakta butikens kundtjänst för att få den informationen.

Kolla på bilderna

Ju fler bilder desto bättre. Har butiken lagt ut fler bilder på produkten från olika vinklar och i olika miljöer. Kolla noga på dem alla, du kan upptäcka detaljer som du inte uppmärksammat tidigare - på gott och ont. Det kan vara avgörande för om du beslutar dig för att genomföra ditt köp eller inte.

Färger

Kom ihåg att färger på din datorskärm eller telefon inte alltid överensstämmer med färger i verkligheten.

Dina rättigheter

Även om du följt råden här ovan, så kan det gå fel och du blir missnöjd med ditt köp. Skulle butiken motsätta sig din retur, så påminner vi dig om distanshandelslagen som vi nämnt tidigare. Enligt denna så har alla privatpersoner rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar.

Besök
Cramers Blommor